Lapkričio 8-oji – Europos sveikos mitybos diena, kuri mums primena apie tinkamos mitybos svarbą ne tik fizinei sveikatai, bet ir bendrai savijautai bei nuotaikai.
Romuviečiai visą savaitę per technologijų pamokas diskutavo apie sveikos mitybos naudą organizmui, gamino sveikuoliškus patiekalus.
Lapkričio 7 dieną ketvirtokai, pasirinkę mitybos pamokas, vyko į Šiaulių TMC Prekybos ir verslo skyrių. Čia gimnazistai buvo supažindinti su sveikuoliškų kokteilių gaminimo principais ir turėjo galimybę patys pasigaminti kokteilį iš mėgstamiausių vaisių.
Penktadienį valgykloje mokiniai galėjo pasigaminti mėgstamų salotų iš pateiktų daržovių. Smagu, kad šis pasiūlymas sužavėjo ne vieną gimnazistą – jų lėkštėse puikavosi kalnai salotų. Na, o mokyklos fojė visų laukė netradicinė akcija, kurios organizatoriai kvietė šiandien vietoj bandelių rinktis sveikesnį užkandį – morkas arba obuolius.
Žmogaus organizmas yra vientisa sistema, todėl gyvenimo būdas ir mitybos įpročiai turi įtakos net tik fizinei, bet ir psichikos sveikatai. Svarbu rinktis subalansuotą mitybą bei vartoti įvairius maisto produktus, kurie organizmą aprūpina reikiamomis maisto medžiagomis ir padeda palaikyti gerą savijautą.
Technologijų mokytoja Simona Zonienė