Nitratų kiekis vaisiuose ir daržovėse
Kovo 15 dieną vyko integruota chemijos pamoka. 3e klasės mokinės Enrika Vyčaitė ir Domantė Janulytė integruotą pamoką pradėjo temos „Nitratų poveikis žmogaus organizmui“ pristatymu. Mokinės apžvelgė nitratų savybes, jų poveikį žmogaus sveikatai. Po pristatymo trečių klasių mokiniai tyrė nitratų kiekį ekologiškose ir neekologiškose vaisiuose ir daržovėse. Paaiškėjo, jog didžiausias nitratų kiekis buvo susikaupęs neekologiškose bulvėse, morkose, obuoliuose, kurios buvo pirktos prekybos centre. Taip pat nemažas nitratų kiekis buvo aptiktas vynuogėse. Mokiniai analizavo, kuo pavojingi nitratai, aiškinosi, kaip galima sumažinti nitratų kiekį vaisiuose ir daržovėse, kokios trąšos gaminamos Lietuvoje, stengėsi apibūdinti ekologinės žemdirbystės ypatumus. Smagu, kad mokiniai aktyviai dalyvavo pamokoje. Daugiau akimirkų foto galerijoje. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dovilė Lapinskienė, chemijos mokytoja Teresė Šėporaitienė |