VALGYKLOS VEDĖJO FUNKCIJOS IR KVALIFIKACINIAI BEI SPECIALIEJI REIKALAVIMAI PAREIGYBEI
FUNKCIJOS:
1. Paskirsto darbą valgyklos darbuotojams, kontroliuoja jų vykdymą, savalaikiškumą, leidžiamos produkcijos gamybą, žaliavų, maisto produktų, prieskonių taupų naudojimą, technologijos ir sanitarijos normų laikymąsi.
2. Užsako valgyklai maisto produktus ir prieskonius, atsako už jų kokybę, sudaro valgiaraščius.
3. Nustatyta tvarka rengia ataskaitas ir laiku pristato į buhalteriją.
4. Kontroliuoja, kad visi valgyklos darbuotojai laikytųsi vidaus tvarkos taisyklių, sanitarijos taisyklių reikalavimų, darbų saugos, eksploatacinių (gamyklos gamintojos) instrukcijų reikalavimų.
5. Renka už parduodamą produkciją grynus pinigus, juos nustatyta tvarka apskaito ir atsiskaito su buhalterija.
6. Veda nustatyta tvarka nemokamo maitinimo apskaitą ir atsiskaito su buhalterija.
7. Įgyvendina užkrečiamųjų ligų prevencines priemones valgykloje.
KVALIFIKACINIAI BEI SPECIALIEJI REIKALAVIMAI PAREIGYBEI:
1.Valgyklos vedėjas privalo turėti aukštąjį arba aukštesnįjį išsilavinimą.
2. Mokėti rengti dokumentus pagal Dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisykles.
3. Žinoti valgyklai ir maitinimui keliamus reikalavimus, taisykles.
4. Išmanyti maisto produktų gamybai, technologijai keliamus reikalavimus.
5. Gerai išmanyti darbų ir priešgaisrinės saugos, higienos reikalavimus valgyklos darbui ir maisto gamybai užtikrinti.
6. Gebėti organizuoti pavaldžių darbuotojų darbą.
7. Mokėti naudotis interneto naršykle, elektroninio pašto programa, MS Office ir kitais gimnazijoje turto ir lėšų apskaitai naudojamais programiniais paketais, gebėti taikyti informacines technologijomis savo darbe.
8. Mokėti vesti maisto produktų kiekinę ir suminę apskaitą, patikėtų materialinių vertybių apskaitą ir nurašymus.