Mokiniai maitinami mokyklos valgykloje.
Atsižvelgiant į fiziologinius mokinių poreikius, amžiaus ypatumus, sveikos mitybos principus ir taisykles, sudaromas maitinimo valgiaraštis ir tvarkaraštis bei maitinimui teikiamų maisto produktų asortimentas.
Gimnazijoje sudaroma galimybė pavalgyti pusryčius ir pietus, kuriuos galima užsisakyti iš anksto.
Neužsakomas maitinimas organizuojamas pagal poreikį.
Mokinių atostogų metu, nustatytų Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patvirtintuose bendruose ugdymo planuose, maitinimas neorganizuojamas.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistas dalyvauja sudarant maitinimo valgiaraštį, maitinimui teikiamų maisto produktų asortimentą, derina mokinių maitinimo tvarkaraštį, konsultuoja ir teikia rekomendacijas sveikos mitybos klausimais.
- Lietuvos respublikos Sveikatos apsaugos ministro įsakymas „Dėl vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ >
- Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimas „Dėl maitinimo organizavimo švietimo įstaigose aprašo patvirtinimo“ >
- Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos mokinių maitinimo organizavimo, nemokamo maitinimo organizavimo ir apskaitos tvarkos aprašas >
- Valgiaraščio vertinimo pažyma >
- 15 dienų valgiaraštis >
Darbo laikas
I-V: 8.00 — 14.00 val.
Nuo 14 iki 15 val. valgykloje galima pasišildyti savo maistą bei gauti karšto vandens.
Valgyklos vedėja
Daiva Prazauskienė
Už maitinimą atsakingas
Marius Valiukas
Ugdymo aprūpinimo skyriaus vedėjas
Kabinetas: 120
Telefonas +370 41 552901
El. paštas marius.valiukas@romuvosgimn.lt
Nemokamas maitinimas
Dėl nemokamo maitinimo skyrimo kreiptis į socialinę pedagogę Rūtą Čekanauskienę, 209 kab.