Birželio 1D, 1C ir 2A, 2C klasės mokiniai turėjo progą sužinoti, kaip biocheminiai procesai padeda kurti maisto produktus. KTU dr. Viktorija Eisinaitė gimnazistams vedė užsiėmimą „Kodėl vafliai taškūs, o varškė grūdėta”. Mokslininkė kalbėjo, kad maisto produktų tekstūra priklauso nuo biologinių procesų, bet juos gali pakeisti nauji chemijos technologiniai procesai: priedai, naujos technologijos. Įdomu buvo sužinoti, kaip gaminamas margarinas, majonezas, saldainiai. Mokiniai išsiaiškino, kuo skiriasi liofilizazija nuo džiovinimo oru bei pritaikė džiovintų vaisių savybes mityboje, susiejo su sveiku gyvenimo būdu. Gimnazistai labiausiai susižavėjo maisto produktais, pagamintais remiantis 3D technologijomis. Mėsa, dešrelės ir kitas maistas, atspausdintas 3D aparatu, jau dabar naudojamas kosmose ir personalizuotai mitybai. Kita paskaita „Super ekstra moto grafo ultra siautulingai – modernios optikos reiškiniai“ sudomino jaunuosius klausytojus savo sudėtingais fizikiniais inžineriniais sprendimais, kurie taikomi kosmose ir įvairiose pramonės bei medicinos srityse (užsiėmimo autorius KTU profesorius dr. T. Tamulevičius).Neįprastai pateiktos biologijos, fizikos ir chemijos žinios bei jų taikymas padėjo mokinimas geriau suprasti gamtos mokslų galimybes, praplėsti akiratį.