VALGYKLOS PAGALBINĖS DARBININKĖS FUNKCIJOS IR KVALIFIKACINIAI BEI SPECIALIEJI REIKALAVIMAI PAREIGYBEI
FUNKCIJOS:
1. atlikti pagalbinius darbus valgyklos patalpose;
2. rankiniu būdu nešti, pakrauti, iškrauti maisto produktus;
3. plauti rankomis ir indaplove indus, įrankius;
4. pristatyti iš sandėlio į gamybines patalpas produktus, atidaryti dėžes, maišus, nunešti tuščią tarą į sandėlį;
5. pripilti puodus vandens ir pastatyti juos ant viryklės;
6. nunešti puodus su paruoštu maistu prie jų išdavimo vietos;
7. iš panaudotų indų pašalinti maisto likučius, nunešti į plovyklą ir atnešti švarius indus į gamybinę patalpą;
8. plauti stalo įrankius ir virtuvės inventorių, naudojant plaunančias ir dezinfekuojančias medžiagas, paruošti specialius plaunančius skysčius.
9. šluostyti ir džiovinti indus ir įrankius, pristatyti švarius indus prie patiekalų išdavimo vietos;
10. valyti valgyklos stalus;
11. dėvėti švarius ir tvarkingus specialius, gimnazijos išduotus rūbus (švarką, kelnes, specialią kepurę);
12. laiku ir tinkamai vykdyti valgyklos vedėjo (virėjo) teisėtus pavedimus, nurodymus;
13. vykdyti kitas su šiomis pareigomis susijusias užduotis ir pavedimus;
14. periodiškai tikrintis sveikatą.
KVALIFIKACINIAI BEI SPECIALIEJI REIKALAVIMAI PAREIGYBEI:
1. būti įsisavinęs privalomųjų higienos žinių programą ir turėti atitinkamus pažymėjimus; žinios ir įgūdžiai atnaujinami teisės aktų nustatyta tvarka;
2. žinoti maisto produktų pakrovimo, iškrovimo ir sandėliavimo reikalavimus;
3. pažinti darbo priemonių ir įrankių rūšis, jų saugojimo tvarką;
4. žinoti saugos ir sveikatos darbe, gaisrinės, elektros saugos reikalavimus;
5. žinoti atidarymo, maisto atliekų surinkimo bei laikymo taisykles;
6. žinoti plovimo priemones, plovimo mašinų sudarymo taisykles, jų laikymo reikalavimus;
7. žinoti naudojimosi virtuvės indais ir įrankiais, jų paskirtį, surinkimo, plovimo, džiovinimo taisykles.